Dag 24 Orvieto
Door: Jan Roelof
Blijf op de hoogte en volg janroelof
01 Oktober 2018 | Italië, Orvieto
Na de lunch is het droog en ga ik verder.
Even later gaat het toch weer regenen. Deze keer wil ik de regenbroek wel aandoen. Ik steek mijn hand onderin de rechter tas, en binnen 10 seconden heb ik hem eruit. Dat had ik bij de vorige bui ook wel kunnen doen.
Na 1,5 uur in de regen te hebben gefietst, ga ik een café binnen. 4 mannen zijn aan het kaarten. 7 man staan eromheen commentaar te geven. Maar het blijft er gezellig aan toe gaan.
Op een droog moment ga ik verder. Maar al snel regent het weer. Ik nader de pas op 574m. Tegemoet komende auto's hebben de ruitenwissers niet constant aan, maar op interval. Dat geeft hoop. Maar pas in het dal is het droog en schijnt de zon weer.
Ook hier zijn geen campings meer open. Via Google maps zoek ik een voordelig hotel; €35 incl. ontbijt. Niet gek. Ik douche en was mijn kleren en ga dan met de kabelbaan naar boven, naar de oude stad van Orvieto. Wederom imposante historische gebouwen. Oa. een waterput met een diameter van 13m en een diepte van 53m met tegen de binnenwand een dubbele wenteltrap. Ze konden wel wat in de 1537.
86km bewolk/regen. 24 graden.
01 Oktober 2018 - 17:51
M.Reitsema:
Hallo Jan Roelof,
Nou de rit zit er bijna op lees ik
Rome staat waarschijnlijk al op alle borden.
Wat wij de laatste dagen niet meer horen:
Dat je eet van het geboomte langs de weg.
Al met al een interessante en prestigieuze tocht lijkt ons.
Succes met de laatste km.s
Pa en Ma.
Hoeveel km. is het nog?
01 Oktober 2018 - 18:09
Jan Roelof:
Gister heb ik nog een handvol walnoten gegeten, die ik een paar dagen daarvoor langs de weg vond. Vandaag nog 1 hap van een appel, want die was niet lekker. Er staat hier duidelijk minder fruitbomen dan eerder.
Het is nog zo'n 170km naar Rome. Dus ik ben er bijna.
Jan Roelof -
02 Oktober 2018 - 16:28
Leon En Yael:
Hallo Jan,
Klein stukje nog, volgens mij kan je de torens van Rome in de verte al zien. Leuk dat je een blog bij houd zodat we je kunnen volgen. In Nederland regent het dus geniet nog even van de zon en de reis. Tot horens Leon en Yael -
03 Oktober 2018 - 20:06
Jan Roelof:
Hé Leon en Yael,
Ja de reis zit er bijna op. Hier is het lekker zonnig weer, rond 24 graden geloof ik.
Groeten
Jan Roelof