Dag 5 Kanalen en sluizen - Reisverslag uit Obernai, Frankrijk van janroelof - WaarBenJij.nu Dag 5 Kanalen en sluizen - Reisverslag uit Obernai, Frankrijk van janroelof - WaarBenJij.nu

Dag 5 Kanalen en sluizen

Blijf op de hoogte en volg janroelof

12 September 2018 | Frankrijk, Obernai

Deze keer maar 1 kerkklok. Maar hij heeft het wel druk. Elk 1e kwartier slaat ie 1x. Op het halve uur 2x, bij 3e kwartier 3x. Op het hele uur 4x en dan nog het aantal uren. Om 6 uur slaat ie dan nog eens 3x 3 verschillende klokken. ?! Ik ben wakker.

Giel en Bas, 2 moterrijders, staan ook op het trekkersveldje. Gisteravond zijn we het eens geworden dat niet de eindbestemming het doel is, maar de route zelf. Ik kom trouwens veel motorrijders tegen op de kleine wegen. Gelukkig heb ik ook veel fietspaden, daar kunnen ze niet komen.

Ik verlaat Mittersheim en fiets langs een kanaal dat hoger ligt dan het omliggende water. Op een gegeven moment kun je zelfs met een kano onder het kanaal door peddelen. Om 8 uur 's morgens zijn er geen kano's op het meer. Allemaal kanalen, rivieren en sluizen vandaag. Leuke route. Op een gegeven moment gaat het kanaal door een tunnel onder de heuvel door terwijl het fietspad eroverheen gaat.

Het is een beetje om, maar ik ga toch maar langs "plan incline" een scheepslift. Ipv allemaal sluisjes, overbrugt dit in 1 keer 44meter hoogte verschil.
De tocht gaat verder langs kasteeltjes en kanalen. Het is ondertussen 30 graden geworden.

De route leidt over een voormalige spoorlijn. Lijkt op de vennbahn maar iets minder goed aangelegd: veel stoepjes, slechter asfalt, dat soort dingen. Fietsbordjes wijzen de weg, dus ik denk mijn routeboekje even niet nodig te hebben. Als ik een grote weg oversteek zie ik een flinke klim aankomen. Mijn doel is om fietsend boven te komen. Afstappen is te min. Ik zwoeg naar boven en zie 16% op het asfalt gespoten. 16%! Ik wil verder terugschakelen, maar zit al in mijn kleinste verzet. Dit is niet te doen. Ik stap af. Afstappen is prima, mag best. Er komt een electrische scooter aan die zigzaggend over het weggetje omhoog komt. Anders trekt de scooter het niet.

Ik controleer de gpx track op mijn telefoon en zie dat ik op een verkeerde weg zit. Maar als ik doorfietst kom ik weer op de route bij Rosheim. Een prachtig plaatsje met oude toegangspoorten en vakwerk huizen. Echt mooi. Net als het volgende plaatsje: Boersch. In Obernai krijg ik de laatste plek toegewezen op de camping.

114 km. Ik ben moe.

• 12 September 2018 - 07:53

Jan-Pieter:

Ziet er goed uit Jan Roelof!
    Volgens mij ben je al bijna op de helft naar de Sint Bernardpas. Nu langs de Rijn naar Basel of ga je langs Epinal/Gerardmer (leuke vakantieplek in de zomer ;-)

Hartelijke groet, Jan-Pieter

• 12 September 2018 - 11:12

Jan Roelof:

Hoi Jan-Pieter,
    Ja, ik ben aardig op weg. Ik ga langs Base, bodensee en dan de splugenpas.
    Tot over een paar weken.
    Groeten, Jan Roelof

• 12 September 2018 - 18:08

Pa & Ma:

Hallo Jan Roelof,

Wij staan perplex zulke einden jij per dag fietst op allerlei omstandigheden en dat voor een man die begonnen is in de couveuse.
    Werkelijk super.
    Met al die klokken weet je inmiddels ook wel hoe laat het is.
    Je hebt het ,niet van een vreemde, wij, ma en ik, hebben afgelopen vrijdag op onze e bike met gemak 40 km. gefietst
    op Ameland.
    Groeten Pa & Ma

• 13 September 2018 - 06:05

Janroelof :

Ik denk dat ik vandaag maar wat rustiger aandoe en minder kilometers maak.
    Jan Roelof