Dag 3 Mullertal - Reisverslag uit Malling, Frankrijk van janroelof - WaarBenJij.nu Dag 3 Mullertal - Reisverslag uit Malling, Frankrijk van janroelof - WaarBenJij.nu

Dag 3 Mullertal

Blijf op de hoogte en volg janroelof

10 September 2018 | Frankrijk, Malling

7:30 fiets ik weg van de camping. Ik zwaai nog even naar Leon en Yael, misschien komen we elkaar nog eens tegen.
Ik heb mijn laatste krentenbol als ontbijt gehad. Onderweg kom ik vast wel een bakker tegen. Niet dus. In het "centrum" van Mullertal vraag ik er naar bij de tourist info. Er blijken geen winkels te zijn en alle campings zijn gesloten ivm de wateroverlast in het voorjaar.

Mullertal, ook wel klein Zwitserland genoemd, is een prachtig gebied. Heuvelachtig, hoge bomen en vreemde rotsformaties. Bij een watervalletje eet ik een snicker, dat is de helft van mijn meegebrachte noodrantsoen.
Een uur later kan ik lunch kopen in de supermarkt van Junglinster. Achteraf moet ik hier mijn fietshandschoenen zijn verloren. Maar dat weet ik dan nog niet. Ik moet een stevige heuvel over en dan grotendeels naar beneden naar Ehnen. Naar boven gaat het soms maar met 10km per uur. Naar beneden veel sneller. Vanaf nu fiets ik langs de Moezel. De wijngaarden liggen op de steile oever. Ik pluk een paar druiven, dat mag vast, want ik zie het een lokale fietser ook doen.

Als ik op de camping in Malling aankom, is de receptie nog gesloten en de slagboom dicht. Ik kan er niet omheen. Eerst maar even afwachten. Als er een auto door gaat, ga ik mee. De camping is een dooie boel. Veel onbewoonde caravans en lege grasveldjes. Ik kies een plek en zet mijn tent neer. Hopelijk mag dat. Na een douche kan ik inchecken en ze wijst me een plek. Ik leg haar maar niet uit dat mijn tent al ergens staat. Kosten : 7, 22 Euro. Van mijn tientje krijg ik elke cent wisselgeld terug.
Begin van de avond komen Leon en Yael ook aan. Wordt het toch nog gezellig.

Vandaag 100km gefietst. 28 graden, zonnig en warm.