Dag 9
Door: janroelof
Blijf op de hoogte en volg janroelof
29 Augustus 2025 | Oostenrijk, Oberaich
Dag 9
Giater verder gekletst met de 2 franse fietsers. Hun namen waren te moeilijk om te onthouden, maar zij vonden mijn naam dan weer moeilijk. Als echte Fransen aten ze pas rond 21 uur.
Gisteravond zag ik dat er regen was voorspelt, tot 11 uur vanmorgen. Vannacht heeft het wel geregend, maar vanmorgen is het droog. In de middag wordt er wel weer regen verwacht bij Leoben, waar ik heen ga. We zullen zien, eerst in ieder geval droog op pad.
Veel heuvels vandaag, korte hellingen maar wel tot 13%. Dar valt niet mee. Het us gelukkig niet zo warm, 20 graden. Het s opvallend hoe schoon de bermen zijn, vrijwel geen zwerfafval. Alle afval die ik de afgelopen 9 dagwn heb gezien, had in 1 vuilniszak gekund.
En dan, bij het terugschakelen, slaat mij ketting vast. Ai. Fiets op de kop, en met een rang krijg ik hem weer los, en de ketting is nog heel. Voorzichtig schakelend ga ik verder.
Ik volg nu routeborden R2. Verscheidene borden zijn verdraaid en daardoor niet goed zichtbaar. Ik neem de taak op me om de borden goed te draaien. Tot nu toe 4 gedaan. De volgende fietsers zullen me dankbaar zijn.
In Leoben neem ik een ijsje, maar ik blijf niet te lang zitten, want ik wil voor de regen op de camping te zijn.
Dat lukt.
Ik had eigenlijk een rustdag ingepland, maarik heb besloten om plaats daarvan de komende wat minder km's, en daarmee minder hoogtemeters per dag, te fietsen. Dat is wat relaxter.
75km
735hm
Vertrek 8 uur
Aankomst 14:30
23 gradeb, bewolkt, aangenaam
29 Augustus 2025 - 19:27
Gerard:
In Wenen viel het me ook al op hoe schoon het allemaal is. Helemaal geen zwerfafval