Dag 5 Tentstok
Door: janroelof
Blijf op de hoogte en volg janroelof
25 Augustus 2025 | Oostenrijk, Salzburg
Dag 5
Iwerd vanmorgen wakker, en het buitendiek lag op de binnentent. Ik die de rots ooen en de tent stort on. De tentstok is gebroken!
De dichtstbijzijnde campingzaak is in Salzburg, 110km verder.
In Salzburg is ook een camping, ik ga op weg. Onderweg denk ik na hoe ik dit kan fixen. Als ik nou mijn reserve spaken met ducttape en tie-wraps het gebroken gedeelte spalk....
Tijdelijk is de weg afgesloten, want er staat een trekker dwars op de weg, bezig met een boomstam. Als fietser kan ik er langs vind ik, maar de trekker meneer niet. Ik krijg een preek over gevaarlijke kabels die kunnen losspringen, en ik deins, letterlijk, achteruit. Dan naakt hij de kabel los en nag ik er langs.
De Donauradweg was veel asfalt, maar langs de Inn veel paden van fijn grind, wat zwaarder fietst, en slecht asfalt. Ik krijg er een zere kont van.
Dan hoor ik geritsel in het bos, van een groot dier. Dan springt er een hertje (of ree) over de weg.
Even later zie ik een eekhoortje over de weg rennen en in een boom klimmen, leuk gezicht.
Eindelijk is de camping in zicht. Die ligt natuurlijk wel op een heuveltje met een steil pad er naar toe.
Ik fix de tentstok zoals gedacht, maar hij houd het maar net. De spaken buigen teveel mee denk ik. Morgen nog eens proberen met een tentharing aks spalk.
109km
535 hm
Vertrek 7:30
Aankomst 16:30
22 graden, zon
25 Augustus 2025 - 22:29
Pa En Ma:
Wat vervelend: een kapotte tentstok. Wij hebben er nog wel eentje, maar ja....
Nu komt jouw vindingrijkheid weer van pas. Succes of anders Apeldoorn even bellen.