Dag 7
Door: janroelof
Blijf op de hoogte en volg janroelof
27 Augustus 2025 | Oostenrijk, Schladming
Dag 7
Hier vkakbij is de Eisriesenwelt, een ijsgrot. Daar ga ik eerst naartoe. Ik kan met bus erheen, maar ik ga liften. Meteen stopt er een auto. Blijkt een medewerker te zijn van Eisriesenwelt; hij zet me voor de deur af. Na een wandeling en een kabelbaan zijn we bij de ingang. Als de deur naar de grot open gaat, komt er met 70km/u een koude wind uit. Dat is omdat koude lucht uit de grot naar bereden zakt. De ijsgrot is bijzonder om te zien. Er is geen verlichting, dus krijgen een aantal van ons carbidlamp mee, netzoals de eerste ontdekkers van deze grot hadden. De grot is 42km lang, maar wij lopen er 1. We zien oa een stalagmiet van 4 meter hoog. Deze is in 2 maanden gevormd door een koude winter.
Het is al na 12'en wanneer ik op de fiets vertrek. Het gaat heel lang omhoog. Met de,e 11km/u wordt het nog een lamge rit. En dan is het ineens vlak. Wat gaat dat dan weer makkelijk! 23km/u is geen probleem. Zo kom ik toch nog op een normaal tijdstip op de camping.
Vertrek 12:15
M En R:
welke plaats ben jij nu? Anders kunnen wij je niet volgen[e-1f600]
28 Augustus 2025 - 12:29
Jan Roelof :
De plaatsnaam waar ik eindig staat bovenin, net voor het verslag, in het klein.
Schladming dus.