Dag 8
Door: janroelof
Blijf op de hoogte en volg janroelof
20 September 2024 | Duitsland, Werder
Dag 8
Vandaag fiets ik langs de rivier de Havel. Hier lopen meer fietsroutes, er zijn aardig meer medefietsers. De fietspaden zijn goed, en geen heuvels vandaag. Alleen de stevige wind tegen voorkomt dat ik lekker kan doorfietsen. Na 20km kom ik in Brandenburg an der Havel. Een plek met veel geschiedenis. Ik drink een koffie en bekijk al fietsend de stad.
Verderop is er weer een spoorwegovergang, met dubbel spoor. We wachten al een minuut of 5 als in de verte een goederentrein van rechts komt. Daarna gaan de bomen niet open, maar wachten we een minuut of 7 tot er een trein van links komt. Nog gaan de bomen niet open, want er komt weer 1 van rechts. Ik kan me niet herinneren dat ik in Nederland een kwartier voor de spoorwegovergang heb gewacht.
In Werder is het tijd voor een ijsje. Ik loop het druk bezochte eilandje rond en ga op weg naar de camping. Vandaag maar 73km op de teller, maar ik moet ook wat overhouden voor morgen hè?
Ik eet de soep en de noedels die ik als nood avondeten had meegenomen. De tas met eten is nu bijna leeg, ik hoef het ook niet mee terug te nemen. Dit is trouwens de 1e camping die ook nu druk bezocht is; wel zo gezellig eigenlijk. Tijd voor de biergarten en een boek.
73 km
147 hm
23 graden, zon
20 September 2024 - 19:11
Jarko:
Je bent er bijna! Veel plezier en geniet!
20 September 2024 - 20:48
Pa En Ma:
Je bent al bijna op het eindpunt. Volgens jouw opgave zit je nu op 749km.
Je zult wel wat extra km's gemaakt hebben. Succes naar het eindpunt.