Dag 3
Door: janroelof
Blijf op de hoogte en volg janroelof
15 September 2024 | Duitsland, Bad Gandersheim
Dag 3
De Nederlandse man van de eigenaresse bood me gister een piksje aan. Hij wilde graag Nederlands praten. Was een gezellige avond.
Maar nu weer verder. Na 1km meteen een klimmetje. 6% is niet zo veel, maar over gravel en stenen is het wat pittig.
Het gaat verder over mooie paden door glooiende bossen, prachtig.
Ik kom langs een natuurlijke bron, waar 3 mannen 28 plastic flessen vullen.
Fietste ik de 1e d 2 dagen de route van Kees Swart, ik ben nu afgebogen naar de welbekende R1; die gaat wat meer door de Harz, wat me leuk lijkt. Omdat de R1 erg bekend is, zie ik ook meteen meer vakantie fietsers. De 1e 2 mannen doen een fietstocht van 7 dagen. Dan kom ik een geoepje van 4 achterop, zij volgen de Wezer route.
Die valt hier samen met de R1.
Dan kom ik 2 zwaarbeladen fietsers achterop: voortassen, achtertassen en een grote topbag. Simon en Parsival hebben een tocht van 2 jaar achter de rug, dit is een laatste dag. Van alle landen die ze hebben gezien, zouden ze het liefst in Portugal of Spanje wonen. Na een half uurtje aan verhalen nemen we met een foto afscheid.
Onderweg staan regelmatig appelbomen langs de weg. Ik neem weer een gaaf exemplaar, zo kom ik wel aan mijn dagelijkse portie fruit. Vanmorgen had ik ook al vruchten-kwark bij het ontbijtbuffet, goed bezig!
Einbeck heeft een prachtig plein met allemaal mooie oude gebouwen eromheen. Een prima plek voor een ijsje.
Nog 23km tot aan de camping in Bad Gandersheim. Rustig doortrappen dan kom ik.
125km
796 hm