Dag 1 - Reisverslag uit Bad Rothenfelde, Duitsland van janroelof - WaarBenJij.nu Dag 1 - Reisverslag uit Bad Rothenfelde, Duitsland van janroelof - WaarBenJij.nu

Dag 1

Door: janroelof

Blijf op de hoogte en volg janroelof

13 September 2024 | Duitsland, Bad Rothenfelde

Dag 1

Het is 4 graden als om 6 uur de wekker gaat. Best fris, zelfs met de donzen slaapzak.

Het is zo fris omdat het onbewolkt is, dus geen regen! 7 uur fiets ik weg. Ik had niet op zonnig weer gerekend, dus zonnebril thuis gelaten. maar nu merk ik dat ik elke ochtend naar het oosten fiets, tegen de zon in.

Wat ik gelukkig wel heb meegenomen, zijn handschoenen. Het is nog maar 6 graden.

In de verte zie ik stoplichten op rood staan. Dichterbij blijkt het een spoorweg overgang te zijn, maar er is nog geen trein langsgekomen. Ik kijk links en rechts: niks te zien. Ik onderzoek of ik er evt. langs kan, maar ik eet eerst een broodje en wacht af of er toch nog een trein komt. Even later raast er toch nog een trein langs. Goed dat ik gewacht heb. En het broodje is ondertussen ook op.

Er staan hier en daar appelbomen langs de weg. Ik kies 2 mooie vers gevallen exemplaren voor in de tas en 1 om meteen op te eten. Dat is wel een voordeel om in september te fietsen.

Via een 1e beklimming ga ik richting Teckelemburg. Alleen mijn voor derailleur wil niet meewerken. Ik kan niet vanaf het middelste blad naar het kleinste blad. Die heb ik hier eigenlijk wel nodig. Even later ontdek ik dat ik wel van het grootste blad in 1x naar het kleinste kan. En daarvandaan kan ik wel naar het middelste blad. Niet ideaal, maar werkbaar. Thuis maar repareren. Via mooie steile klinkerstraatjes fiets ik door het mooie Tecklenburg.

Kwart over 3 ben ik al op camping. De gebouwen van de camping waren in de jaren 40 en 50 een ziekenhuis, gerund door nonnen. Maar er rijdt nu een camping-treintje langs met kinderen in de wagons.

De boodschappen voor vanavond en morgenochtend heb ik al gedaan. De teller staat op 104km. Morgen weer ongeveer 100km.

Half zonnig, min 4 graden, max 17 graden

104 km

678 hm

max 56 km/u

• 13 September 2024 - 21:46

Ma Reitsema:

Tjonge de 1e 100 km zit er dus alweer op. Moedig hoor. Succes voor morgen.